Kata

Tampereen Judon kata-ryhmä harjoittelee sunnuntaisin kello 13-16 Nääshallin Budo 4 salissa. Katso mahdolliset poikkeukset harjoituskalenteristamme ja liity myös Tampereen katailijoiden Whatsapp-ryhmään ottamalla yhteyttä kata-ryhmän vastuuvetäjään Alvaro Riveros Gorritiin (alvaroriverosg(at)gmail.com).

Ryhmässä harjoitellaan judon kilpa-katoja: nage-no-kata, kime-no-kata, katame-no-kata, goshin-jutsu ja ju-no-kata. Joka kuukaudella on oma teemakata, jota harjoitellaan klo 13-14. Näin myös uudet katailijat pääsevät helposti tustutumaan katan saloihin. Vaikka kataa yleensä harjoitellaankin vakiparin kanssa, voit tulla treeneihin ilman paria! Harjoituksen loppuosa, klo 14-16 on varattu oman katan treenaamiselle. Syyskauden 2022 teemakatat ovat seuraavat:

  • Syyskuu: katame-no-kata (mattokata)
  • Lokakuu: nage-no-kata (heittokata)
  • Marraskuu: kime-no-kata (vanha itsepuolustuskata)

Kaikki katasta kiinnostuneet judokat, vyökokeisiin valmistautujat sekä satunnaiset nautiskelijat ovat tervetulleita katatreeneihin hiomaan katataitoja tai muita tekniikoita!


NAGE-NO-KATA (heittokata) on joukko ennalta valittuja heittoja, jotka suoritetaan tietyssä järjestyksessä. Tässä katassa oppii tehokkaasti heittojen tekniikat ja vaikutusmekanismit. Nage-no-katan alku/loppumuodollisuudet sekä kolme ensimmäistä heittoa vaaditaan 2.kyu vyökokeessa, noin puolet katasta 2.kyu vyökokeessa ja koko nage-no-kata 1.dan graduoinnissa.

Nage-no-kata, Suomen mestarit 2022 Takalo-Vakkilainen

KATAME-NO-KATA (mattokata) on hallintatekniikoiden kata, joka suoritetaan matossa. Kata koostuu kolmesta osasta: sidonnat, kuristukset ja lukot. Jokaiseen osaan kuuluu viisi tekniikkaa. Katame-no-kata vaaditaan kokonaisuudessaan 2.dan graduoinnissa.

Katame-no-kata, Suomen mestarit 2022 Tuominen-Laitinen

KIME-NO-KATA (vanha itsepuolustuskata) koostuu kahdesta sarjasta hyökkäyksiä ja niiden torjuntoja. Ensimmäisessä sarjassa on kahdeksan hyökkäystä/torjuntaa polviasennosta ja toisessa sarjassa 12 hyökkäystä/torjuntaa seisoma-asennosta. Kime-no-kata vaaditaan 3.dan graduoinnissa.

Kime-no-kata, Suomen mestarit 2022 Ryyppö-Alaluukas

KODOKAN GOSHIN-JUTSU (moderni itsepuolustuskata) sisältää kaikkiaan 21 tekniikkaa viitenä ryhmänä, joista kaksi ryhmää aseettomia ja kolme ryhmää aseellisia hyökkäyksiä. Kodokan goshin-jutsu vaaditaan 4.dan graduoinnissa.

Kodokan goshin-jutsu, Suomen mestarit 2022 Nikander-Lahtinen

JU-NO-KATA (pehmeyden ja joustavuuden kata) koostuu kolmesta viiden tekniikan sarjasta. Kaikissa tekniikoissa on oleellista hyvä tasapaino ja rauhallinen liike. Ju-no-kata vaaditaan 5.dan graduoinnissa.

Ju-no-kata, Suomen mestarit 2022 Salsoila-Mannonen