Aloita Judo
Judopolulle pääset helpoimmin peruskurssin kautta. Peruskurssilla käydään läpi judon periaatteita, dojo-käytöstä, heittotekniikoita, mattotekniikoita ja kamppailun perusteita. Peruskurssimme alkavat aina tammikuun ja elokuun loppupuolella. Peruskurssi päättyy keltaisen vyön kokeeseen, joka pidetään kevätkaudella toukokuun puolivälissä ja syyskaudella joulukuun alussa. Peruskurssin jälkeen judoka siirtyy oman ikäluokkansa jatkoryhmiin. Kaikki peruskurssimme pidetään Nääshallilla, budo4-salissa.
Peruskurssimaksut ovat: aikuiset ja juniorit 250€, muksut 200€. Peruskurssimaksu sisältää peruskurssin ajalle Tampereen Judon jäsenyyden, harjoittelumaksun, judolisenssin ja vakuutuksen. Lisäksi aikuisten ja juniorien peruskurssimaksu sisältää vyökoemaksun, judopassin ja keltaisen vyön.
Jos sinulla on jo judotaustaa ja vyöarvo judossa mutta edellisestä tatamituokiosta on jo vierähtänyt aikaa, voit ottaa vauhtia peruskurssin kautta. Voit siis aloittaa kauden peruskurssilaisten kanssa ja siirtyä peruskurssiryhmästä jatkoryhmiin, kun itse haluat. Tällaisen tatamipalaajan ei tarvitse maksaa peruskurssimaksua, vaan liityt SuomiSportissa suoraan jatkoryhmiin.
Tampereen judosta löytyy sopiva ryhmä kaiken ikäisille, tasoisille ja kokoisille judokoille. Meillä on harjoitusryhmät noin 5-vuotiaista ylöspäin. Erityistä tukea tarvitseville meillä on omat sovelletun judon ryhmät. Järjestämme säännöllisesti matalan kynnyksen kilpailuja kotisalilla ja yhdessä naapuriseurojen kanssa, jotta jo pienimmätkin judokan alut pääsevät helposti kamppailun makuun. Ketään ei kuitenkaan pakoteta kilpailemaan, vaan judon voi ottaa myös kehittävänä harrastuksena. Lapset ja nuoret kehittyvät yksilöllisesti. Erityisesti 7-8 vuotiaiden kohdalla lapsen persoonallisuus, kehittyminen ja tavoitteet määrittelevät, kuuluuko lapsi muksuihin (5-8 vuotiaat) vai junnuihin (7-15 vuotiaat).
Aikuisille judokoille on olemassa normaalin kamppailullisen kilpajudon vaihtoehdoksi myös kataharjoitukset ja harrasteryhmä. Katat ovat parin kanssa tehtäviä ennalta määrättyjä liikeratoja. Katassa voi myös kilpailla. Harrastejudo on kaikentasoisille sopiva liikuntamuoto. Siinä on sopivassa suhteessa liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita, judotekniikkaa ja kamppailua.