Korona-aika on koetellut monia jo pitkään ja erityisesti kamppailu-urheilu on saanut olla kärsijän roolissa. Salit ovat olleet suuren osan ajasta suljettuna ja tapahtumia kielletty vähän väliä. Epävarmuus mitä saa tehdä ja milloin, on pudottanut tuhansia rakkaan ja tärkeän harrastuksen parista. Motivaatio ja usko on ollut monella lajin parissa tiiviistikin toimivalla koetuksella. Siksi 22.1. järjestämillämme juniorikilpailu Ideapark Shiailla ja liiton näyttökisa Samurai Cup I:llä olikin erityisen suuri merkitys.

Koronatilanne varjosti tapahtumaa edelleen aiheuttaen mittavat erityisjärjestelyt, mistä myös tapahtuman järjestäjänä pidimme tiukasti kiinni. Kilpailut saatiinkin järjestettyä koronaturvallisesti. Nyt reilu viikko kilpailujen jälkeen meillä on tiedossa parissa sarjassa mahdollinen altistuminen, joista on pystytty, kiitoksia erityistoimien, ilmoittamaan kaikille altistuneille. Yhtään tartuntaketjua näistä ei ole onneksi lähtenyt liikkeelle, mitä voi pitää osoituksena että toimenpiteet ovat onnistuneet. Etenkin tänä aikana kun omikron leviää nopeasti normaaleissa arkielämän tilanteissa.

Uutta nostetta judomaailmaan pyrimme luomaan panostamalla kilpailun tunnelmaan ja live-lähetysten laatuun. Tässä onnistuimmekin yli odotuksen. Kiitos Ideaparkin sponsoroiman ammattilaistiimin, joka loihti kisoihin judomaailmassa ennen näkemättömän upean valo- ja äänimaailman, sekä korkeatasoisen suoran lähetyksen. Pääkanava tuli kaiken lisäksi kokeneiden judokoiden arkikielellä selostamana, jolloin lähetys oli helposti seurattava myös lajia tuntemattomalle henkilölle. Kaikki lähetykset löytyvät tallenteena Judoliiton Youtube-kanavalta.

Tästä on hyvä lähteä kohti 7.-8.5. oteltavia sm-kisoja, mitkä järjestämme samassa paikassa. Laittakaa jo kalenteriin ylös. Talkooväkeäkin tarvitaan sinne enemmän. Tulkaa mukaan tekemään ikimuistoista tapahtumaa!

Samurai Cup I videotaulu – kuva Risto Saha

Pirkanmaa jyräsi tatamilla

Myös kilpailullisesti molemmat kilpailut olivat jättimenestys paitsi meidän seuralle, mutta myös meidän yhteisen seurahankkeen naapuriseuroille Nokian Judolle ja Lempäälän Syokonkanille. Loistava osoitus siitä, että yhteistyössä on voimaa!

Aamun Ideapark Shiaissa olimme toisella sijalla heti Nokian Judon jälkeen kahdella kullalla, kolmella hopealla ja kolmella pronssilla. Kultaa ottivat Miska Keski-Kasari P11-50 sarjassa ja Hilla Kulmala T13-36 sarjassa. Hopealle ottelivat Linus Luoto (P11-30), Oliver Luukkainen (P11-34) ja Kasper Mäkinen (P11-46). Pronssille ottelivat Hugo Lankinen (P11-30), Elmeri Kulmala (P11-34) ja Viljami Luoto (P13-34). Kaikki tulokset näkee klikkaamalla tästä.

Vuoden tuomari 2021 Veli-Matti Karinkanta tuomitsemassa Ideapark shiaissa – kuva Risto Saha

Iltapäivällä saatiin loistava startti Samurai Cupiin mitalitilaston ykkössijalla. Näin cup mestaruuden puolustaminen lähti hienosti liikeelle. Kilpailusta saldona 4 kultaa, peräti 7 hopaa ja 1 pronssi. Edustusjuniorimme Team Tiger oli taas suuressa roolissa ja vahvassa vireessä.

Team Tigerin Samurai Cup-kilpailijat ja valmentaja Jukka Ojanne kilpailun jälkeen

Parhaasta suorituksesta vastasi tiikerien Justus Ojanne ottaen kultaa sekä P18-60, että M21-60 sarjoissa. Muut kultamitalistit olivat Ella Luoto T15-40 sarjassa ja Saku Määttä P18-66 sarjassa. Hopealle ottelivat Oskari Luoto (P15-46), Mikko Marttila (P18-66 ja M21-66), Stefania Lombana (N21-70), Santtu Kottari (M21-60), Elviira Kujansuu (N-63) ja Juho Luoma (M-90). Lisäksi Santulle vielä pronssia P18-60 sarjassa.

Jaakko Itäpään ottelut jäivät kahdesta voitosta huolimatta P18-66 alkusarjaan. Minea Itäpäälle ei tyttöjen sarjasta vastusta löytynyt, joten hän kävi hakemassa kokemusta P15-55 sarjasta. Lisäksi arvokasta kokemusta myös Karl Korgveelle P15-60 sarjasta. Kaikki tulokset näkee klikkaamalla tästä.

Elviira Kujansuu hopeakorokkeella – kuva Risto Saha