Tampere Shiai ja veteraanien SM-kilpailut saatiin onnistuneesti pidettyä, vaikka Avin kolme päivää ennen kisoja asettamat rajoitukset aiheuttivatkin pientä sykkeen nostoa, kun järjestelyihin tuli muutama lisämauste niiden takia. Rajoitusten tultua alkoikin kova suunnittelu miten ne kilpailuissa otetaan huomioon ja miten tämä tiedotetaan kaikille osallisille. Tästä iso kiitos liiton markkinointivaliokunnalle, joka oli suurelta osin auttamassa tiedotteiden laatimisessa ja jakamisessa.

Rajoituksissa siis oli vaatimuksena, että tapahtumaan osallistuvilla täytyy olla koronatodistus, jonka järjestäjän tulee tarkastaa. Päädyimme Avin sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti hyväksymään todistukseksi EU:n koronapassin tai tuoreen antigeenitestin. Lisäksi varauduimme runsaalla määrällä kertakäyttömaskeja ja käsidesiä. Alue eristettiin kolmeen osaan: toimitsijat, kilpailijat ja yleisö. Pian kuitenkin huomasimme, että tämän kaltaisessa junioritapahtumassa kilpailijoiden eristäminen yleisöstä sotii tarkoitustaan vastaan. Yleisö kun koostui lähes yksinomaan pikkuisten kilpailijoiden vanhemmista ja muista huoltojoukoista, niin yleisön ahtaminen omaan tilaansa ja pienten pitäminen omassa loossissaan ei oikein toiminut. Parempi oli yhdistää se tila, jotta ihmiset pystyivät olemaan perhekunnissaan ja pitämään muihin paremmin turvavälin. Toimitsijat sen sijaan pysyivät hyvin erillään omalla alueellaan, jonne ulkopuolisilla ei ollut pääsyä. Toimet toimivatkin varsin hyvin ja nyt vajaa viikko kilpailujen jälkeen ei ole tiedossa ainoatakaan altistumista.

Itse kilpailu oli nyt korona-aikana ensimmäinen tässä mittakaavassa järjestetty tapahtuma. Tampere shiaissa oli 153 ottelijaa, joista 37 virolaisia ja omia edustajiamme 21. Mitalitilastossa kotietu piti ja voitimme toiseksi sijoittuneen virolaisen Spordiklubi Barran suuremman hopeamitalien määrän ansiosta. Tamjulle yhteensä 5 kultaa, 10 hopeaa ja 5 pronssia. Lähes kaikki kilpailijamme siis ylsivät mitaleille. Näistä 3 tuli sovelletussa judossa, mikä oli ensimmäistä kertaa mukana Tampere Shiain ohjelmassa. Hieno suoritus koko joukkueelta!

Tarkemmat tulokset voi katsoa täältä.

Ottelukuvia täällä.

Palkintopallikuvat täällä.

Tampere shiain jälkeen, ennen veteraanien SM-kisoja oli myös pari palkitsemista. Lempäälän Judo Syokonkanin Pekka Reinikainen nimitettiin virallisesti Pirkanmaan aluepäälliköksi liiton aluetoimintavaliokunnan puheenjohtaja Pentti Vauhkosen toimesta. Kuvat täällä.

Liiton puheenjohtaja Esa Niemi puolestaan palkitsi Uudenkaupungin Waseda-clubin puheenjohtaja Marko Hiltusen hopeisella ansiomerkillä niin oman seuransa, kuin judon eteen yleisesti tehdystä ansiokkaasta työstä. Kuvat täällä.

Seuraavaksi vuorossa oli veteraanien SM-kilpailu. Nykyinen koronatilanne näkyi edelleen ja moni kiinnostunut jätti kuitenkin tilanteesta johtuen vielä kilpailut väliin. Lopulta 29 osallistujaa kuitenkin saatiin, joista 6 ulkomailta (mikä oli mahdollista kun SM-kisat järjestettiin avoimena kaikille). Meidän seurasta edustajia oli kaksi. Pasi Lauren, joka päätti 25 vuoden kilpailutaukonsa tähän osallistuen M1M5-73kg (30-54 -vuotiaat) sarjaan ja Perusta Tamperelaistunut Alvaro Riveros Gorriti, joka otteli M1M5-81kg sarjassa.

Näistä etenkin -73kg sarja osoittautui erittäin tasokkaaksi. Tasosta kertoo jotain, että veteraanien M2 ikäluokan (alle 40v) EM-mitalisti jätettiin pronssille. Lauren onnistui paluussaan erinomaisesti otellen ainoana M5 ikäluokan (50-54v) ottelijana sarjassa hopealle. Alle 81 kg sarja oli erittäin tasainen ja ottelut menivätkin siinä mitalistien osalta ristiin. Alvaro onnistui kuitenkin kaivamaan näistä parhaan sarjan ja palkittiin siitä kultaisella mitalilla. Tamjulle siis saldona SM-kulta ja -hopea kisoista.

Tarkemmat tulokset voi katsoa täältä.

Ottelukuvia täällä.

Palkintopallikuvat täällä.

Otteluiden lisäksi kilpailuissa suoritettiin myös tuomarilisenssejä. Meiltä mukana oli kuusi reipasta tuomarikokelasta: Milja Eronen, Elsie Wootten, Emma Nurmela, Ilmari Eronen, Mikko Marttila ja Santtu Kottari. Kaikki suoriutuivat tehtävistään erinomaisilla arvioilla. Näistä nuorista on syytä olla ylpeä!

Tuomarikuvia täällä.

Kiitoksia niin talkooväelle kuin kaikille muillekin, jotka olitte tavalla tai toisella mukana tekemässä ja osallistumassa näihin kilpailuihin. Tämä oli iso asia, että myös näin kurimuksen keskellä pystytään järjestämään hienoja tapahtumia ja elämyksiä turvallisesti!

Vielä lisää kuvia tapahtumasta ja sen tekijöistä täällä.